Cei opt bărbați implicați în încăierarea din Humoreni au fost plasați sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Gura Humorului a anunțat că a dispus plasarea sub control judiciar a opt bărbați care au fost reținuți în cazul încăierării de marți seara din satul Humoreni din comuna Comănești.

Reamitim că opt bărbați au fost reținuți și introduși, miercuri, în Arestul Poliției Județene Suceava după ce au fost implicați într-o încăierare.

Astfel, potrivit anchetei, marți seara la orele 19:30, doi bărbați (șofer și pasager) se aflau într-un autoturism în centrul localității Pîrteștii de Jos și au fost șicanați în trafic de către alte trei autoturisme în care se aflau mai mulți bărbați, șicanându-se reciproc până în satul Humoreni unde a avut loc o încăierare, lovindu-se și provocându-și distrugeri la elemente de caroserie auto. 

Pentru aplanarea conflictului au intervenit cu operativitate lucrătorii planificați în dispozitivul de ordine și siguranță publică de la nivelul SPR5 Dărmănești, SPR9 Șcheia, Biroul Ordine Publică și Secția de Poliție Burdujeni, cu sprijinul unei grupe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a unui echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava.

Astfel, s-a reușit aplanarea conflictului, identificarea și luarea în custodie a participanților, precum și asigurarea accesului echipajului medical pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, o singură persoană rămânând internată Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, fără a prezenta leziuni deosebite.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă complexă formată din lucrătorii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, fiind desfășurate cu celeritate activități investigative și de cercetare penală, stabilindu-se participația fiecăreia dintre cele 9 persoane de sex masculin implicate în conflict.

În urma administrării probatoriului, organele judiciare din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au dispus măsura reținerii pentru 24 ore față de 8 suspecți, cu vârste cuprinse între 22 și 48 de ani, toți din comuna Comănești, față de fiecare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și distrugere.

În cursul zilei de joi procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un număr de opt inculpaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de „încăierare” și „distrugere”, constând în aceea că la data de 04.10.2022, în jurul orelor 21.00, pe fondul unui conflict anterior, și-au aplicat lovituri reciproce cu obiecte contondente cauzându-și leziuni fizice la nivelul corpului, respectiv au aruncat cu pietre și au aplicat lovituri cu obiecte contondente asupra elementelor de caroserie și a geamurilor, deteriorându-și reciproc autoturismele. În urma conflictului un număr de patru persoane au necesitat îngrijiri medicale de specialitate, fiind transportate la secțiile UPU ale Spitalelor Gura Humorului și Suceava. Totodată, în cadrul conflictului au fost deteriorate un număr de șase autovehicule.

Prin ordonanţele din data de 05.10.2022 a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore faţă de opt suspecţi, iar prin ordonanţele procurorului de caz din data de 06.10.2022, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de opt inculpaţi, a precizat Parchetul Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de