Tânăr ucrainean la volanul unui TIR, depistat în PTF Siret cu permis de conducere fals


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au depistat un cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere, aparent emis de autoritățile ucrainene, fiind fals.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, Alina Petraru, sâmbătă dimineața  în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 19 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca Renault și remorcă, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, având însemnele autorităților ucrainene, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că documentul este fals, deoarece nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de