Patru focuri de armă și urmărire în trafic la Rădăuți pentru prinderea unui tânăr care conducea fără permis. Acesta a fost încătușat și introdus în arest


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Rădăuți au fost nevoiți, vineri după amiaza, să facă uz de armă pentru prinderea unui tânăr care conducea fără permis în municipiu.

Potrivit anchetei polițiștilor, vineri la ora 14:30, patrula de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliției Municipiului Rădăuți Rădăuți în timp ce efectua activități de supraveghere și control a traficului rutier pe strada Horea din Rădăuți a efectuat semnal de oprire a unui autoturism marca Mercedes Benz, despre care existau date și indicii că este condus de Adrian B. de 30 ani, persoană care nu posedă permis de conducere. 

Întrucât tânărul nu s-a conformat semnalelor polițistului, echipajul de poliție a pornit în urmărirea vehiculului suspect pe mai multe străzi din Rădăuți, iar în momentul în care s-a ajuns într-o zonă periferică izolată, agentul de poliție care se afla pe scaunul din dreapta față a autospecialei de poliție, a efectuat din mers două focuri de armă în plan vertical și alte două focuri în direcția vehiculului. Astfel, s-a reușit interceptarea și imobilizarea autovehiculului în apropierea locuințelor sociale din str. 1 Mai, unde domiciliază Adrian B.

Tânărul  se afla singur în autoturism și a fost imobilizat și încătușat.

Cel în cauză a fost condus la sediul Polițiai  Rădăuți, fiind testat cu aparatul etilometru, acesta a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto nu este cunoscut în evidențe ca posesor de permis auto pentru nicio categorie de vehicul.

În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, s-a concluzionat faptul că se impune luarea unei măsuri preventive față de tânăr fiind în stare de recidivă postcondamnatorie, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Astfel, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de