Detaliile accidentului de la Pârteștii de Sus: Tractoristul nu s-a asigurat lovind un BMW cu numere false de înmatriculare condus de un tânăr fără permis


Intră acum și în grupul de

Două persoane au fost rănite, marți dimineața, într-un accident rutier produs la Pârteștii de Sus.

Potrivit anchetei polițiștilor, un bărbat de 36 de ani din satul Pârteștii de Sus în timp ce conducea tractorul pe DJ 178E, în interiorul localității spre Botoşana, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului către stânga pentru a pătrunde pe drumul comunal Rodina, moment în care a intrat în coliziune laterală, cu un autoturism BMW condus de către un tânăr de 24 de ani din Botoşana care venea din sens opus.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a conducătorului tractorului, care a fost care a fost transportat la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit următorul diagnostic: „ contuzionat ușor prin accident rutier” și a șoferului autoturismului BMW care a fost care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit următorul diagnostic: „traumatism coapsă dreaptă, contuzie abdominală, contuzie toracică.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, urmând a li se recolta monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul tractorului care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de viraj către stânga, pe fondul vizibităţii reduse datorită condiţiilor atmosferice, ceaţă.

Deoarece șoferul autoturismului nu deţinea asupre sa documentele personale şi de înmatriculare ale autoturismului s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu figurează ca deţinătoar de permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule.

S-a procedat la verificarea autoturismului BMW, constatându-se că plăcuțele de înmatriculare aparţin unui alt autoturism.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără permis”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”.


Intră acum și în grupul de