Detaliile accidentului cu opt răniți de la Iaslovăț: Șoferul unui microbuz de călători a condus cu viteză și a pierdut controlul volanului


Intră acum și în grupul de

Opt pasageri dintr-un microbuz au fost răniți, joi, într-un accident rutier.

Potrivit anchetei polițiștilor, joi în jurul orei 10:20, un șofer de 62 de ani din Iaslovăț conducea un microbuz VW, pe DC 42A, pe raza localității Bodnăreni, având direcția de deplasare dinspre centrul localități Bodnăreni către Iaslovăț, transportând 10 pasageri.

În fața sa, pe același sens de mers, se deplasa și un autoturism Volvo condus de un bărbat de 64 de ani din Iaslovăț.

La un moment dat, după un sector de drum în curbă, din cauza neadaptării vitezei, conducătorul microbuzului a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, a pătruns în șanțul din partea dreaptă a carosabilului și a intrat în coliziune cu un gard.

În momentul în care microbuzul părăsea partea carosabilă a acroșat și autoturismul Volvo în zona din dreapta spate. După producerea evenimentului, conducătorul autoturismului, a părăsit locul accidentului, revenind ulterior în timp ce se efectua cercetarea la fața locului. 

În urma impactului, au rezultat vătămarea ușoară a opt pasageri din microbuz fără a necesita internare medicală.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care li s-au recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovăția producerii evenimentului rutier îi aparține conducătorului microbuzului care nu a adaptat viteza la condițiile de drum.

În acest caz se fac cercetări într-un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.


Intră acum și în grupul de