Un tânăr din Pătrăuți a încercat să ascundă un accident și a declarat polițiștilor că a căzut de pe o scară


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 27 de ani din Pătrăuți este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni după ce s-a autoaccidentat circulând fără permis cu o motocicletă neînmatriculată și a încercat să acopere urmele accidentului.

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi, luni, că în Pătrăuți a avut loc un accident rutier soldat vătămarea corporală a unei persoane, iar aceștia s-au deplasat la locuința apelantului, un tânăr de 27 de ani,  care le-a spus că de fapt rănile le are de la o căzătură de pe o scară și că a anunțat un accident rutier doar ca ambulanța să vină mai repede.

În timp ce tânărul era la spital, doi polițiști au mers la domiciliul lui unde au găsit în curte locuinței, un motociclul de culoare neagră, ce avea avarii în partea din față, iar la țeava de evacuare și ghidon erau urme de pământ și iarbă.

În urma verificărilor efectuate în zona respectivă, la aproximativ 400 m de locuința acestuia, a fost identificat locul producerii accidentului rutier ridicânduse fragmente ce aparțin motociclului implicat.

Totodată s-a stabilit faptul că, luni în jurul 18, tânărul a condus motociclul pe un drum comunal din Pătrăuți, iar pe fondul neadaptării vitezei într-un viraj la stanga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat cu acesta, pe partea dreaptă, pe un spațiu verde.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului motociclului, care a dus motociclul în curte, iar după aproximativ două ore a apelat la 112 și a precizat faptul că a căzut cu un motociclu și dorește transportul la U.P.U. Suceava– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După consultarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, tânărul a fost diagnosticat cu ”traumatism gleznă dreaptă”;

El a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de data s-a stabilit faptul că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, iar motocilul nu figura ca fiind înmatriculat.

În acest caz s-a deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului sau ștergerea urmelor acestuia, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.


Intră acum și în grupul de