Trei bărbați internați în SJU Suceava după ce au fost grav răniți în timp ce traversau strada. Unul este internat în ATI, altul în secția de neurochirurgie, iar al treilea în secția de chirurgie toracică


Intră acum și în grupul de

Trei bărbați au fost răniți în cursul zilei de miercuri și au ajuns la UPU Suceava după ce au fost loviți de autoturisme în timp ce traversau strada.

Potrivit Poliției Județene Suceava, miercuri, în jurul orei 17.20 , un bărbat de 50 ani conducea autoturismul dinspre orașul Solca spre comuna Arbore, iar la un moment dat a fost surprins de apariția pe partea carosabilă a unui pieton de 77 ani, care s-a angajat în traversarea străzii, moment în care l-a acroșat pe acesta.

În urma producerii accidentului a rezultat rănirea pietonului, care a fost preluat și transportat cu ambulanța la spitalul municipal Rădăuți, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la spital unde i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, dr. Dan Teodorovici, pacientul de 77 de ani a fost transferat din CPU Rădăuți, politraumatizat. Acesta a ajuns în stare gravă, cu șoc hemoragic prezentând traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu fracturi costale, pneumotorax drept, traumatism abdominal cu contuzie hepatică și multiple fracturi de bazin. El a ramas internat pe secția de chirurgie în ATI.

Tot miercuri, în jurul orelor 18:20, un bărbat de 61 ani din Suceava, a condus autoturismul pe str. Traian Vuia în mun. Suceava, dinspre str. Calea Unirii și a surprins şi accidentat pe un bărbat de 69 ani, ce traversa strada prin loc nepermis.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat , după i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava, în timp ce pietonul era vizibil sub influența băuturilor alcoolice, dar nu a putut fi testat.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Dr. Dan Teodorovici a menționat că pietonul de 69 ani a fost politraumatizat și a ajuns în UPU Suceava stabil hemodinamic și respirator prezentând traumatism cranio-cerebral minor, traumatism toracic cu fracturi costale, hemotorax și contuzii pulmonare, contuzie abdominală.

El a rămas internat pe secția de chirurgie toracică.

Tot miercuri, la orele 19.15, un bărbat de 43 ani din Suceava, a condus autoturismul pe str. Calea Obcinelor din mun. Suceava, iar la trecerea pentru pietoni din proximitatea intersecției cu str. Leonard Mociulschi a acroșat pe un pieton de 69 ani din  Suceava, angajat în traversareastrăzii prin loc semnalizat și marcat, accidentându-l.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i prelevate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava, sub aspectul săvârșirii înfracțiunii de „Vătămare corporală din culpă”.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava a menționat că în acest caz pietonul de 69 de ani a fost politraumatizat, a ajuns în UPU stabil prezentând traumatism cranio-cerebral nivel mediu cu hematom subdural pe partea stângă și fractură temporo-parietală dreaptă, contuzie toraco-abdominală. El a rămas internat pe secția de neurochirurgie.


Intră acum și în grupul de