Mai multe transporturi de material lemnos confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic la Fundu Moldovei și Marginea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor care încalcă normele legale și transportă material lemnos fără aviz de însoțire. Astfel, în cursul zilei de vineri au fost confiscate alte trei transporturi de material lemnos în valoare de peste 2.000 lei identificate pe raza localităților Fundu Moldovei și Marginea, iar șoferii au fost sancționați contravențional. 

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri, la ora 11.30, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, au procedat la oprirea unei autoutilitare pe D.J. 175, pe raza com. Fundu Moldovei, ce avea direcția de deplasare Pojorâta-Moldova Sulița și care transporta material lemnos, respectiv cherestea tivită.

I s-au solicitat conducătorului auto documentele personale, cele ale autoutilitarei și documentele de însoțire a materialului lemnos transportat, ocazie cu care s-a constatat că acesta era un bărbat de 38 ani, din comuna Bocicoiu Mare, județul  Maramureș, având permisul de conducere și toate documentele autoutilitarei valide, însă pentru materialul lemnos transportat conducătorul auto a declarat că nu deține niciun fel de document de însoțire.

S-a procedat la interogarea aplicațiilor „Sumal, Inspectorul Pădurii   și „Sumal 2.0”, rezultând că pentru mijlocul de transport nu există aviz de însoțire a materialului lemnos.

Vehiculul a fost condus la Atelierul de Producție Sadova în vederea inventarierii materialului lemnos, solicitându-se sprijin OS Pojorâta.

După inventarierea materialului lemnos, a rezultat cantitatea de 1,75 mc material lemnos cherestea tivită în valoare de 1.552 lei.

S-a procedat la confiscarea materialului lemnos rezultat în urma inventarierii și la sancționarea contravențională a șoferului cu amendă de 2000 lei.

Tot vineri, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control autoutilitara care se deplasa pe un drum comunal neclasificat, pe raza comunei Marginea. S-a stabilit că autoutilitara era condusă de un tânăr  de 19 ani din comuna Sucevița, iar în urma controlului efectuat asupra autoutilitarei s-a constatat că transporta materiale lemnoase fără a deține documente specifice de transport.

S-a procedat la efectuarea de verificări în aplicația SUMAL CONTROL, stabilindu-se că pentru autoutilitara în cauză nu există emis document care să ateste proveniența materialelor lemnoase, ocazie cu care autoutilitara a fost condusa la punctul de descărcare „Canton silvic”, unde personalul silvic din cadrul OS Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase. Astfel s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea de 2,00 m.c. lemn specia fag, conform carnetului de inventariere intocmit de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Marginea. Șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 2,00 m.c. lemn specia fag, în valoare de 346 lei a fost confiscată și predată în custodie OS Marginea.

De asemenea, tot în cursul zilei de vineri, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au identificată în trafic, pe DN 17A comuna Sucevița o altă autoutilitară care transporta materiale lemnoase.

Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 43 ani, din com. Sucevița, iar în urma controlului efectuat asupra autoutilitarei s-a constatat că transporta materiale lemnoase fără a deține documente specifice de transport.

S-a procedat la efectuarea de verificări în aplicația SUMAL CONTROL, stabilindu-se că pentru autoutilitara în cauză nu există emis document care să ateste proveniența materialelor lemnoase, ocazie cu care autoutilitara a fost condusa la punctul de descărcare „Canton silvic”, unde personalul silvic din cadrul OS Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase. Astfel s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea de 2,88 m.c. lemn foc fag, conform carnetului de inventariere întocmit de către reprezentanții din cadrul OS Marginea. Șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 2,88 m.c. lemn foc fag, în valoare de 498,24 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Intră acum și în grupul de