Detaliile accidentului cu un mort și un rănit de la Drăgușeni: Cei doi au traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a stabilit că cei doi bărbați care au fost loviți, duminică seara, de un autoturism pe DN 2 la Drăgușeni au traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure.

Astfel, potrivit anchetei polițiștilor, duminică la ora  18:30, un bărbat de 55 de ani din București, în timp ce conducea un autoturism Dacia, pe DN 2/ E85, pe raza comunei Drăgușeni dinspre Fălticeni către Roman, i-a acroșat pe Jenică Păvăloaia (67 ani) și Benone G. (38 ani), ambii din Drăgușeni, care în calitate de pietoni s-au angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat și nesemnalizat corespunzător cu trecere pentru pietoni și fără să se asigure, din partea stângă spre dreapta conform direcției de mers a autoturismului.

În urma accidentului rutier a rezultat decesul lui Jenică Păvăloaia și vătămarea corporală a celuilalt pieton care a fost transportat cu un echipaj SAJ la Spitalul municipal Fălticeni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pietonul rănit nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar i-au fost recoltate probe biologice de sânge la Spitalul municipal Fălticeni în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se fac ambii pietoni, care au traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă” și ”vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de