Cu sprijinul câinelui polițist Dima, polițiștii de frontieră din PTF Siret au găsit peste 2.500 pachete țigări ascunse în podeaua unui autoturism


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au întocmit dosar penal pentru contrabandă unui cetățean român care a ascuns în podeaua autoturismului 2.550 pachete țigări, în valoare de peste 3.800 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, Alina Petrariu, marți seara  în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Poliției de Frontieră Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat pe raza județului Suceava. Bărbatul în vârstă de 28 de ani, conducea un autoturism, marca Volkswagen, înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, și împreună cu câinele polițist Dima, au descoperit, ascunse într-un locaș special amenajat, în podeaua autoturismului 2.550 pachete de țigări, în valoare de 3.825 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar autoturismul în valoare de 55.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz polițiștii de frontieră suceveni au întocmit persoanei în cauză dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform modificărilor aduse de OUG 85/2022 Legii 86 din 2006 privind Codul Vamal al României.


Intră acum și în grupul de