Studentii suceveni au simulat activitatea Parlamentului European


Intră acum și în grupul de

Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava a fost în perioada 9-11 decembrie, respectiv joi, vineri şi sâmbătă, gazda unei simulări a Parlamentului European, manifestare aflată la a III-a ediţie, la care studenţii au avut ocazia de a-şi exersa abilităţile de posibili viitori parlamentari, alături de europarlamentarul PDL de Suceava Petru Luhan.

Obiectivul proiectului a fost acela de a oferi participanților ocazia de a-și dezvolta abilitatea de argumentare, de a folosi tactici de abordare a problemelor de interes general și de a găsi căi de soluționare a acestora. Mai mult, participanţii au aflat câte ceva despre legislația europeană, în special partea referitoare la studenți. Sucevenii au avut ocazia să intre în pielea europarlamentarilor pe întreaga durată a proiectului. Acţiunea şi-a îndeplinit scopurile propuse deoarece participanţii şi-au lărgit aria de cunoştinţe, au socializat şi şi-au dezvoltat abilităţile oratorice în cadrul dezbaterilor pe comisii şi în plen.

Ziua de sâmbătă a fost decisivă deoarece odată cu reunirea plenului s-a votat şi proiectul de lege final. În urma întrevederii din plen pe care au avut-o în prezenţa lui Petru Luhan, studenții au propus un proiect prin care doresc, cu ajutorul eurodeputatului sucevean, să ajungă la PE şi să fie supus discuţiei acolo.

La proiectul „Simularea Parlamentului european” au participat: Cezar Căilean, reprezentatul Alexandria Librării, Eduard Neamțu, director comercial BRD Suceava, Ramona Popescu, director Expres Grup și Carmen Bălan, şefa Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, alături de Alexandru Băişanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Ramona Hrecinic, consilier pe probleme sociale a primarului, comisar şef Matei Valer şi Angelica Câmpan – Centru antidrog Suceava.


Intră acum și în grupul de