Pretul biletului de autobuz va fi majorat la 2 lei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preţul unei călătorii cu autobuzele aflate în dotarea TPL pe oricare dintre rutele de pe raza municipiului va fi majorat de la 1,5 lei, cât este în prezent, la valoarea de 2 lei.

Iniţial, această modificare de preţ a fost solicitată municipalităţii de către conducerea societăţii care asigură transportul sucevean în comun încă din vara acestui an când acuzau pierderi mari din cauza crizei economice şi a reducerii numărului de călători.

Conducerea Primăriei a refuzat în numeroase rânduri cererea TPL, dar se pare că până la urmă a fost nevoită să cedeze. Edilul şef al Sucevei, Ion Lungu spune însă că victoria celor de la TPL este doar pe jumătate.

“În şedinţa de Consiliu Local ce va avea loc pe data de 16 decembrie voi supune atenţiei un proiect de hotărâre prin care să se modifice preţul unei călătorii de la 1,5 la 2 lei, dar ţin să menţionez că preţul abonamentelor va rămâne nemodificat. Este o strategie a TPL împreună cu Primăria de a rămâne în sprijinul celor care circulă des cu mijloacele de transport în comun. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem şi faptul că societatea de transport funcţionează la ora actuală în pierdere, iar anual noi acordăm subvenţii de circa 15 miliarde de lei vechi, ceea ce este foarte mult”, a declarat pe parcursul zilei de luni, Ion Lungu.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii municipali, majorarea preţului unui bilet va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2011.


Intră acum și în grupul de