Un scurt circuit la o instalație de iluminat ornamentală a mistuit o gospodărie din Ilișești


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din Ilișești a fost mistuită de un incendiu provocat de un scurt circuit la o instalație de iluminat ornamentală.

Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava, pompierii militari ai Detașamentului Suceava împreună cu lucrători ai SVSU Ilișesti, au intervenit, vineri după amiaza, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Ilișești.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la anexele gospodărești (șură și grajd) și la acoperişul casei de locuit cu pericol de propagare la întreaga locuință.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor pentru două femei de 38 și 60 de ani care au suferit  atacuri de panică, dar ulterior acestea au refuzat transportul la spital.

În incendiu au ars anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 240 de metri pătrați și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 140 de metri pătrați.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la o instalație de iluminat ornamentală, a precizat sursa citată.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de peste trei ore, iar pompierii au salvat restul casei de locuit.


Intră acum și în grupul de