Dosar penal și amendă pentru un șofer din Moara, băut la volan, care nu a oprit la semnalele agenților de poliție


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna Moara este cercetat penal pentru că a condus băut și a fost amendat pentru că nu a oprit la semnalele poliției.

Astfel, vineri seara, la ora 20.40 în timp ce lucrători din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier în intersecția str. Imașului cu str. Ion Irimescu de pe raza satului Moara Carp a comunei Moara, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat indicațiilor polițistului rutier, neoprind la semnalul regulementar de oprire făcut de către polițistul rutier din afara autospecialei de poliției.

În acest caz s-a procedat la urmărirea autoturismului care a virat dreapta pe str. Ponoare din aceeași localitate. Autoturismul a fost ajuns de polițiști, iar șoferul a oprit la un moment dat pe partea dreaptă a străzii.

La volanul mașinii a fost identificat un bărbat din sat Moara Carp care a înmânat permisul de conducere, cartea de identitate și certificatul de înmatriculare a autoturismului.

Deoarece șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei pentru neoprirea la semnalele regulementare de oprire ale polițistului, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul SPR9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Intră acum și în grupul de