O fată de 17 ani, aflată la volanul unei mașini, urmărită de poliție 1,5 km până când a fost blocată în trafic în apropierea satului Gura Solcii


Intră acum și în grupul de

O tânără în vârstă de 17 ani a fost urmărită în trafic de un echipaj de poliție după ce aceasta a refuzat să oprească la semnalul regulamentar efectuat de polițiști.

Astfel, sâmbătăs seara la ora 22:45, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți fiind în serviciul de patrulare, supraveghere și controlul circulației rutiere, a efectuat semnal regulamentar de oprire pe D.C. 38 D din satul Slobozia Sucevei, din comuna Grănicești a unui autoturism Mercedes Benz, care  circula din direcția satului Slobozia – Sucevei spre Gura – Solcii.

Conducătorul autoturismului nu a oprit, fapt pentru care a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 1,5 km, fiind ajuns și blocat în apropierea satului Gura Solcii.

La volan se afla o tânără de 17 ani din orașul Cajvana care, imediat ce a oprit, a coborât prin partea stângă, iar prietenul său, care s-a aflat în calitate de pasager pe scaunul din partea dreaptă față, s-a urcat la volan, declarând că el s-a aflat la volan.

În cele din urmă, fata a recunoscut că ea a condus autoturismul din satul Slobozia Sucevei, fără a poseda permis de conducere, autoturism care i-a fost încredințat cu știință pentru a fi condus pe drumurile publice de către prietenul ei.

Fata nu figurează ca având permis de conducere și a testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ” încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea obținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere auto”.


Intră acum și în grupul de