Transport ilegal de lemne semnalat de un activist de mediu sucevean, depistat pe raza comunei Brodina


Intră acum și în grupul de

Un transport ilegal de material lemnos a fost depistat, miercuri după amiaza, de polițiștii din Vicovu de Sus în urma sesizării făcute de activistul de mediu Daniel Bodnar.

Acesta a semnalat polițiștilor că pe DJ209G, pe raza comunei Brodina, un camion transportă ilegal material lemnos.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la locul indicat, ocazie cu care au identificat pe DJ 209 G pe raza localității Falcău din comuna Brodina, un ansamblu format din cap tractor marca Scania și remorca, transportând material lemnos.

Șoferul a prezentat pentru autoutilitară și remorcă avize în aplicația SUMAL 2.0.

În acest caz s-a luat legătura cu reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Falcău și cu cei din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, iar autoutilitara și remorca au fost conduse la un canton silvic de pe raza comunei Straja, pentru a fi inventariată cantitatea de material lemnos transportat.

Cu ocazia inventarierii materialului lemnos de către un pădurar și un inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Falcău, a rezultat cantitatea de 48,67 mc specia molid. Conform avizelor de însoțire a materialului lemnos s-a stabilit faptul că autoutilitara transporta în plus un volum total de 8.302 mc lemn molid rășinoase.

Activistul de mediu a solicitat inventarirerea transportului de Garda Forestieră Suceava și s-a procedat la indisponibilizarea ansamblului format din cap tractor marca Scania și remorca și a materialului lemnos pentru reinventarierea materialului lemnos, de lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, paza fiind asigurată de către poliiști din cadul subunității de poliție.


Intră acum și în grupul de