Bărbat din Ilișești arestat preventiv după ce a și-a agresat soția și a încercat să o violeze


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Ilișești a fost arestat preventiv 30 de zile pentru „violență în familie”, „lipsire de libertate în mod ilegal”, „amenințare” și tentativă la infracțiunea de viol.

Bărbatul este acuzat că vineri seara în jurul orei 21.00 a intrat fără drept în locuința soției sale din Ilișești și i-a adresat soției sale amenințări cu moartea, după care a scos-o cu forța din imobil și a lovit-o cu pumnul, încercând totodată să întrețină relații sexuale cu aceasta fără acordul ei.

Sâmbătă dimineața ora 00.50, polițiștii SPR 9 Șcheia au emis un ordin provizoriu de protecție prin care s-a dispus ca începând cu data de 21.01.2023, pe o perioadă de 5 zile, respectiv până la data de 26.01.2023, agresorul să părăsească temporar locuința comună, să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de soția sa.

Ulterior au fost continuate verificările și agresorul a fost condus la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, ocazie cu care s-a pus în executare ordinul provizoriu de protecție, respectiv i s-a adus la cunoștință conținutul ordinului provizoriu de protecție și i s-a înmânat o copie.

Tot sâmbătă soția a fost reaudiată și examinată din punct de vedere medico-legal, totodată au fost identificați și audiați doi martori în cauză.

Suspectul a fost audiat în prezența unui avocat ales, cu respectarea drepturilor procesul-penale, iar la terminarea audierii lucrătorii SPR 9 Șcheia au dispus reținerea acestuia pentru 24 ore, începând cu data de 21.01.2023 ora 15.15 până la data de 22.01.2023 ora 15.15, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului cu propunerea luării unor măsuri privative de libertate.

La data de 21.01.2023, în urma probatoriului administrat de către lucrătorii SPR 9 Șcheia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Moroșan Traian-Cătălin, pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare și tentativă la infracțiunea de viol. Totodată, lucrătorii SPR 9 Șcheia au formulat propunerea luării măsurii arestării preventive față de inculpatul Moroșanu Traian, propunere care a fost însușită de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, acesta formulând la rândul său propunerea luării măsurii arestării preventive față de inculpat, iar la data de 21.01.2023 Judecătoria Gura Humorului a dispus arestarea preventivă a inculpatului începând cu data de 21.01.2023 până la data de 19.02.2023, inclusiv


Intră acum și în grupul de