Femeie din Frătăuții Noi, arestată în vederea extrădării în Italia pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea pentru furt și utilizarea ilegală a cardului bancar


Intră acum și în grupul de


O femeie din Frătăuții Noi a fost arestată provizoriu în vederea extrădării în Italia.

Astfel, vineri dimineața, în urma semnalării emise de autoritățile judiciare din Italia privind pe  Niculaescu Roxana-Ancuța, fostă Franiuc, domiciliată în comuna Frătăuții Noi prin care se solicită identificarea acesteia și arestarea/solicitarea de extrădare la nivel european, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești  au efectuat verificări pe raza de competență, ocazie cu care au identificat-o la domiciliu.

Femeia a fost înștiințată că a fost condamnată de către autoritățile judiciare din Italia pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat” și „utilizare ilegală a cadrului de credit/debit”, fapte prevăzute de Codul Penal Italian, pentru o perioadă de 2 ani și 4 luni închisoare și 750 euro amendă, iar apoi a fost transportată la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

               Aceasta a fost predată către organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigații Criminale în vederea prezentării în fața unui judecător de drepturi și libertăți pentru luarea măsurilor legale (extrădare).

Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea provizorie a persoanei solicitate Niculaescu (fostă Franiuc) Roxana-Ancuţa, faţă de care s-au emis de către Parchetul General de pe lângă Curtea de Apel din Torino, la data de 13.01.2023, mandatele europene de arestare în baza ordinului de închisoare nr. 1247/2021 SIEP din 11.11.2022, şi cu privire la care s-au înaintat semnalări prin Biroul SIRENE la data de 13.01.2023, pe o durată de 15 (cincisprezece) zile, începând cu data de 10.02.2023 şi până la data de 24.02.2023, inclusiv. Totodată, instanța a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare pe numele persoanei solicitate Niculaescu (fostă Franiuc) Roxana-Ancuţa.


Intră acum și în grupul de