Municipalitatea reia actiunea de distribuire a ajutoarele de la UE (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ două mii suceveni, din totalul celor 6600 de locuitori ai municipiului, care beneficiază de ajutoarele acordate gratuit de Uniunea Europeană nu s-au prezentat la sediul microprimăriei din Burdujeni pentru a-şi ridica pachetele cu făină, mălai, zahăr, paste făinoase, lapte praf şi biscuiţi.

Statistica a fost prezentată miercuri de primarului Sucevei, Ion Lungu, care a anunţat că municipalitatea va relua acţiunea de distribuire a acestor ajutoare, mai ales că în cazul făinii se apropie termenul de expirare a valabilităţii.

Edilul-şef a arătat că o parte din pachetele care nu au fost ridicate au fost duse acasă la beneficiari, dar că o mare parte dintre sucevenii cărora li se adresează acest program social, în special şomeri, nu au fost găsiţi la domiciliu. „Paradoxal este că la noi lumea nu se înghesuie să şi le ridice faţă de alte părţi unde s-au bătut pentru aceste ajutoare”, a spus Lungu.

În judeţul Suceava beneficiază de astfel de ajutoare 93.190 de persoane, fiind distribuite primăriilor 1323 de tone de făină, 654 de tone de mălai, 333 de tone de paste făinoase, 126 de tone de biscuiţi, 121 de tone de zahăr şi 108 de tone de lapte praf.


Intră acum și în grupul de