Șoferi suceveni drogați sau băuți la volan depistați în week-end de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de polițiști suceveni au acționat în week-end pe drumurile publice, în special în interiorul localităților și în zona unităților de alimentație publică pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor au fost utilizate și aparatele Druger DrugTest 5000 intrate în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

În urma acțiunilor desfășurate nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, fiind asigurat cadrul de normalitate și legalitate a circulației rutiere.

În cadrul acțiunilor au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest peste 400 de conducători auto și au fost identificați mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan sau sub influența substanțelor interzise, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 19:02, polițiștii echipajului rutier din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Câmpulung Moldovenesc, în timp ce executau serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier pe str. Griviței din localitate au oprit autoturismul condus de către un bărbat de 29 de ani din Vama.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, manifestând un comportament agitat, rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior acesta a fost condus la sediul Poliției Câmpulung Moldovenesc, unde a fost testat cu aparatul Drugtest, acesta fiind depistat pozitiv la substanțele psihoactive AMFETAMINĂ și METAMFETAMINĂ, ulterior fiind condus la sediul Spitalului  Câmpulung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot sâmbătă, la ora 16.17, polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia , în timp ce se aflau în exercitarea atriuțiilor de serviciu, au depistat în localitatea Moara Nică, pe str. Universității autoturismul condus de către un bărbat de 39 ani, cu domiciliul în sat Moara Nică.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În aceeași zi, în jurul orei 01:10, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ulma, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala din dotare pe str. Ștefan cel Mare, de pe raza orașului Vicovu de Sus au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de către un bărbat de 49 ani, cu domiciliul în oraș Vicovu de Sus posesor al permisului de conducere cu drept de conducere valabil. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sus-numitului cu aparatul etilometru rezultând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei și se fac cercetări într-un dosar penal.

Tot sâmbătă, la ora 14.20, patrula de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DC 12A Manolea, comuna Forăşti, un autoturism condus de către un bărbat din Forăşti. Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,85 mg./l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.

În aceeași zi, la ora 18:37, echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Compartimentul rutier a fost anunțat cu privire la faptul că pe Calea Bucovinei a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul din conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

            S-a stabilit, un bărbat din Sadova a condus autoturismul pe str. Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc și  a intrat în coliziune ușoară cu un autoturism care se deplasa în fața sa.În urma testării cu aparatul alcooltest a șoferului din com. Sadova a rezultat o concentrație alcoolică de 1.37 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a  îmbibației alcoolice din sânge.    

Duminică, la ora 11.20, patrula de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 155 A, în comuna Râşca un autoturismul condus de către un bărbat din Râşca.

Având în vedere faptul că, conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,55 mg./l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate monstre biologice de sânge.

Tot duminică, la ora 18:10, patrula cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor au oprit pentru control în comuna Râșca, sat Dumbrăveni un autoturism Renault condus de către un localnic.  Cu ocazia controlului documentelor s-a constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea SPR 1 Vadu Moldovei și a rezultat o valoare de 1,25 mg./l alcool pur în aerul expirat.

               Șoferul a fost condus la sediul Spitalului Fălticeni, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Duminicăm la ora 9:50, patrula din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier pe DJ 209D în Dărmăneşti, a oprit pentru control, autoturismul condus de către un bărbat domiciliat în Calafindeşti.

Procedându-se la testarea șoferului cu aparatul etilometru a rezultat o concentrație de 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatul testării conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-a prelevat 2 mostre de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de