Acasă Social Un puști din Ciprian Porumbescu, prins la volan când își ducea acasă...

Un puști din Ciprian Porumbescu, prins la volan când își ducea acasă prietenul care băuse în sat


Intră acum și în grupul de

Un adolescent în vârstă de 16 ani din comuna Ciprian Porumbescu a fost depistat, duminică seara, la volanul mașinii tatălui său.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, duminică seara la ora 22.45 în timp ce lucrătorii SPR 9 Șcheia efectuau serviciul supraveghere și control al traficului rutier pe DJ178 de pe raza satului Ciprian Porumbescu au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism Audi.



Conducătorul autoturismului s-a conformat indicațiilor polițistului rutier, oprind la semnalul regulementar de oprire făcut de către polițistul rutier din interiorul autospecialei de poliției. După ce a oprit autovehiculul, până la sosirea organelor de poliție în dreptul ușii șoferului, conducătorul auto a coborât de la volanul autoturismului și s-a urcat pe pe locurile din spate a autoturismului prin exteriorul acestuia, pe portiera stânga spate.

Pe bancheta din spate a autovehiculului a fost identificat conducătorul auto, un adolescent în vârstă de 16 ani din Ciprian Porumbescu, iar pe locul dreapta față a autoturismului a fost legitimat un tânăr de 23 de ani din aceeași comună.

Adolescentul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l aclool pur în aerul expirat, iar în urma verificării în bazele de date a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

Adolescentul a recunoscut că a fost sunat de prietenul său care l-a rugat să folosească autoturismului tatălui și să-i ia de la magazinul cunoscut popular „La Costică” deoarece a consumat băuturi alcoolice.

Fiind singur acasă, adolescentul a luat cheile autoturismului tatălui său pe care l-a condus de la locuința de domiciliu până la magazinul respectiv de unde l-a îmbarcat pe prietenul său, continuându-și deplasarea pe DJ 178 până la intersecția cu str. Tușiți unde a fost oprit de către organele de poliție cu semnale acustice și luminoase.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt între rude în scop de folosință.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version