Un bărbat din Straja a fost prins că fura curent electric de peste doi ani


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Straja este cercetat penal pentru furt și modificarea componentelor instalației electrice după ce a fost depistat că a furat curent electric din anul 2021.

Polițiștii din Vicovu de Sus au fost sesizați prin 112 de un angajat al distribuitorului de energie electrică despre faptul că a constatat furtul de energie electrică la un imobil din Straja.

Astfel, luni dimineața, angajați ai distribuitorului de energie electrică au au efectuat o verificare la un imobil din comuna Straja, ce aparține unui bărbat de 55 de ani.

În prezența acestuia, angajații DelgazGrid S.A. au constat faptul că între stâlpul de curent electric și contorul electric montat la imobilul bărbatului, branșamentul era interceptat în podul imobilului cu ajutorul a două cleme care alimentau în mod ilegal un cablu ce asigura energia electrică la imobilul și anexa acestuia.

Proprietarul a recunoscut săvârșirea infracțiunilor, declarând verbal că în cursul anului 2021 a efectuat modificarea neatorizată la instalația de curent electric.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor electrice” și „furt”.


Intră acum și în grupul de