CAS Suceava elibereaza adeverinte si incaseaza contributii


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă Casa Naţională de Sănătate a dat ordin de suspendare a activităţii din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic SIUI, la Casa de Asigurări de Sănătatea Suceava se fac în continuare încasări ale contribuţiilor şi se eliberează adeverinţe de asigurat. „Am primit comunicat din partea CNAS, dar noi facem încasări printr-un sistem compatibil cu SIUI şi dăm adeverinţe de asigurat pensionarilor şi co-asiguraţilor de pensionari pe care-i găsim în baza veche de date”, a declarat joi, purtătorul de cuvânt a CAS Suceava, ec. Anda Sălăgean.

Potrivit acesteia până joi, la ora prânzului 130 de persoane şi-au plătit contribuţia la Sănătate, fiind eliberate 30 de adeverinţe de asigurat.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a suspendat activităţile de încasare a contribuţiei şi de eliberare adeverinţelor de asigurat la instituţiile din subordinea sa din ţară în zilele de 13 şi 14 ianuarie, „din motive tehnice, derivate dintr-o sursă externă competenţelor noastre, respectiv platforma care gestionează bazele de date”.

CNAS a mai precizat în comunicat că „pentru situaţiile de urgenţă, vor fi luate toate măsurile la nivelul fiecărei case de asigurări de sănătate astfel, încât drepturile asiguraţilor să nu fie afectate”.


Intră acum și în grupul de