Mai multe transporturi ilegale de material lemnos depistate într-o singură zi de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, marți, mai multe transporturi ilegale de material lemnos.

Astfel, la ora 12.20, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități pe linie silvică, pe raza comunei Putna, au oprit pentru control autoutilitara marca Scania, care circula pe Drumul comunal ”Putnișoara”, transportând material lemnos, respectiv lemn foc foioase și era condusă de un bărbat din comuna Putna.

Întrucât cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos, transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic pentru inventarierea lemnului. În urma inventarierii materialului lemnos, s-a stabilit faptul că susnumitul a transportat cantitatea de 4.95 m.c. lemn foc paltin în valoare de 1.148  lei.

În acest caz șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

În aceeași zi, la ora ora 13:58, echipajul de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică, în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu, au oprit pentru control autoutilitara care transporta lemn rotund rășinoase, ocazie cu care s-au constat următoarele:

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat din Fundu Moldovei care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei, acestea fiind valide.

S-a procedat la interogarea bazei de date SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat că pentru materialul lemnos transportat de autoutilitara, a fost emis avizul pentru cantitatea de 15.09 mc. lemn rotund, specia  rășinoase si fag. 

Având suspiciuni cu privire la legalitatea materialului lemnos transportat, polițiștii au procedat la conducerea autoutilitarei cu material lemnos la Centrul de legume și fructe din cadrul O.S.Pojorâta, situat în Sadova loc unde a fost inventariat pentru a se stabili legalitatea transportului.

 Cu ocazia iventarierii materialului lemnos a fost constatat o diferenta de 0.30 mc de material lemnos specia rășinoase în plus față de cea înscrisă în avizul de însoțire, respectiv 0,98 mc de material lemnos specia fag, care nu se regăsesc în mijlocul de transport sus-menționat și nu corespunde celor înscrise în avizul de însoțire.

Cantitatea în plus a fost confiscată, iar pentru care nu exista fizic, s-a confiscat valoarea materialului lemons.

Tot marți, la ora 17.45, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități pe linie silvică, pe raza comunei Putna au oprit pentru control o autoutilitară Iveco, care circula pe DN 2 H, transportând material lemnos, respectiv lemn foc fag și era condusă de o femeie din Putna.

Întrucât cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că femeia nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos, transportul a fost condus la F.P.L. Putna – Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic pentru inventarierea lemnului. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că susnumita a transportat cantitatea 1.35 m.c. lemn foc fag în valoare de 318  lei.

 Șoferița a fost amendată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

În aceeași zi, la orele 16.30, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, respectiv pe DN 2E raza comunei Horodnic de Sus o autoutilitară Mercedes Benz, care transporta material lemnos.

La volan era un bărbat din Marginea care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, cât și avizul de însoțire pentru cantitatea de 11,14 mc lemn de foc specia fag.

Întrucât existau suspiciuni privind cantitatea de materialele lemnoase transportată, autoutilitara în cauză a fost condusă la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 12,39 m.c. lemn de foc specia fag, astfel existând un plus de 1,26 mc față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Pentru acest motiv firma care a emis avizul a fost sancționată contravențional, iar cantitatea de 1,26 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 237 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Intră acum și în grupul de