Comasarea unor spitale ar aduce o suplimentare a activitatii Ambulantei Suceava


Intră acum și în grupul de

Desfiinţarea unor spitale şi includerea acestora ca secţii în componenţa altor unităţi spitaliceşti din judeţ va însemna „o suplimentare a activităţii” Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), deoarece „o parte din pacienţi vor fi transportaţi la alte unităţi decât cele din zona din care provin”, a declarat managerul SAJ Suceava, dr. Daniel Martiniuc. Acesta se referă la spitalele de Psihiatrie din Câmpulung şi Siret, care vor fi comasate cu spitalele din localităţile respective, şi la cel de la Solca, transformarea lui în cămin de bătrâni fiind propusă de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în contextul reorganizării şi eficientizării activităţii unor spitale.

Potrivit lui Daniel Martiniuc Managerul, în general serviciul este foarte aglomerat având foarte multe solicitări, iar în acest context colaborarea cu SMURD este salvatoare, de multe ori.

„Relaţiile cu SMURD au devenit din ce în ce mai bune. Când nu avem ambulanţe disponibile, toate fiind pe teren, trimise la solicitări, apelăm la ei. Sunt zile foarte aglomerate, solicitări ce nu pot fi rezolvate fiindcă autosanitarele noastre nu fac faţă. Au fost zile cu 14-15 trimiteri la Iaşi, iar noi avem 10-11 echipaje pe zi şi nu am reuşit să facem faţă, mai ales dacă mai au loc şi accidente prin judeţ” a menţionat şeful SAJ Suceava.


Intră acum și în grupul de