Trei persoane imobilizate de polițiști după ce au fost prinse când furau mai mulți arbori dintr-o pădure privată din Vama


Intră acum și în grupul de

Trei persoane au fost prins în flagrant de polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama când furau mai mulți arbori dintr-o pădure privată din Vama în apropierea DN 17.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii au fost sesizați prin 112 despre situația și au organizat mai multe echipe în regim de urgență care s-au deplasat în apropierea unei zone împădurite pentru efectuarea de verificări, ocazie cu care, au surprins în flagrant trei personane, în timp ce încărcau material lemnos într-un autovehicul. 

Întrucât persoanele în cauză au încercat să fugă de la fața locului, acestea au fost somate, fiind interceptate și imobilizate. Persoanele au fost legitimate, stabilindu-se că sunt doi bărbați de 26 și respectiv 36 ani și o femeie de 25 ani.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că pe parcursul zilei de 17.03.2023, cele trei persoane s-au deplasat în pădure, unde au identificat mai mulți arbori doborâți, pe care i-au transportat în aval. Acolo, materialul lemnos a fost secționat la lungimea de 2,30 m, urmând a-l încărca în autovehiculul identificat la fața locului, pentru a-l transporta la domicilul bărbatului de 26 ani.

Cu ajutorul lucrătorilor silvici solicitați la fața locului, s-a constatat că lemnul a fost sustras de pe un teren proprietate privată, proprietarul neavând încheiat contract de pază cu Ocolul Silvic Vama.

Materialul lemnos sustras a fost predat pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Vama.

            În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de “furt de arbori”, prev. și ped. de art. 109, alin.1ind. 1, din Legea nr. 46/2008, cercetările fiind continuate de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Vama.


Intră acum și în grupul de