Fată de 17 ani, încătușată după ce a fugit împreună cu prietenul ei de poliție. Ea nu s-a oprit deși polițiștii au somat că vor face uz de armă


Intră acum și în grupul de

O tânără de 17 ani a fost încătușată după ce a fugit împreună cu prietenul ei de un echipaj de poliție.

Potrivit anchetei, duminică în jurul orei 5:00, polițiști din cadrul  Secției 12 Poliție Rurală Preutești aflându-se în serviciul de patrulare au procedat la oprirea în trafic cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune a autovehiculului marca Volkswagen Golf de culoare albastru ce se deplasa pe DJ 208C Hârtop din direcția Fălticeni spre sat Pleșești.

Întrucât autoturismul nu a oprit la semnalele luminoase și acustice, s-a procedat la urmărirea în trafic a autoturismului în cauză până pe DC Pleșești Deal, unde s-a reușit blocarea autoturismului.

Din mașină pe portiera dreapta-față au fugit două persoane, o tânără de 17 ani și un tânăr de 19 ani.

Polițiștii au fugit după cei doi, i-au prins și imobilizat prin încătușare.

Pe parcursul întregii urmăririi s-a somat verbal faptul că se va folosi arma de foc în caz de nerespectare a indicațiilor polițistului rutier.

Cu ocazia imobilizării s-a stabilit că tânărul de 19 ani este din satul Hreațca din comuna Vulturești, iar tânăra de 17 ani este din Valea Glodului, comuna Vulturești.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcool test marca Drager rezultatul fiind de 0.00 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, acesta fiind suspendat.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de