Sucevenii nu sunt obligati sa duca medicilor adeverinte de asigurat


Intră acum și în grupul de

La fel ca şi la începutul anilor precedenţi, un număr mare de persoane, se adresează zilnic Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava pentru a-şi achita contribuţia la Fondul de asigurări sociale de sănătate sau pentru a-şi lua o adeverinţă. „Este vorba, în special, de persoanele care nu se încadrează în categoria salariaţilor şi care nu beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuţiei sau cu plata contribuţiei din alte surse, persoane care au obligaţia de a se asigura şi care trebuie să plătească la CAS contribuţia de asigurări sociale de sănătate”, explică reprezentanţii CAS Suceava.

De asemenea, foarte multe persoane se adresează CAS Suceava pentru obţinerea adeverinţelor de asigurat.

Fiindcă unii medici suceveni de familie cer peroanelor de pe liste adeverinţă de asigurat de la CAS, aceştia se îmbulzesc de la începutul anului pentru ele.

Cu toate acestea, reprezentanţii CAS susţin că adeverinţa de asigurat de la CAS nu este obligatorie pentru a face dovada de asigurat atunci când un pacient merge la medicul de familie sau la un medic specialist deoarece medicii au această evidenţă prin Sistemul Informatic Unic Integrat la care au acces şi pot verifica în timp real dacă pacientul său este asigurat sau nu. De asemenea, orice sucevean poate verifica în orice clipă dacă este asigurat sau nu pe site-ul CAS Suceava introducându-şi Codul Numeric Personal.


Intră acum și în grupul de