O șoferiță care a accidentat un elev pe o trecere pentru pietoni din Suceava, depistată în baza imaginilor camerelor de supraveghere


Intră acum și în grupul de

Un elev în vârstă de 17 ani de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava a fost rănit ușor, joi dimineața, de un autoturism când elevul se îndrepta spre școală și traversa o trecere pentru pietoni pe culoarea verde a semaforului.

Poliția a fost sesizată prin 112 de un cadru didactic al unității școlare că a auzit de la niște elevi faptul că un elev din clasa a 10-a a fost victima unui accident rutier iar conducătoarea autoturismului respectiv a plecat de la fața locului.

În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere aparținând Primăriei Suceava, polițiștii au identificat autoturismul implicat în accidentul rutier, respectiv AUDI auto Q3 cu numere de Belgia.

Poliția a dat autoturismul în consemn, iar acesta a fost identificat, iar apoi a fost identificată și conducătoarea autoturismului, o femeie din satul Lisaura din comuna Ipotești.

Ancheta a stabilit că joi dimineața la ora 07:52, femeia de 49 de ani din Lisaura,  în timp ce conducea autoturismul pe str. Mitropoliei din Suceava din direcția str. Parcului către str. Ana Ipătescu, în proximitatea intersecției cu str. Ana Ipătescu, a surprins și accidentat ușor pe elevul  în vârstă de 17 ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal pe culoarea verde a semaforului electric.

 În urma evenimentului, conducătoarea auto a discutat cu minorul care a declarat că nu a suferit leziuni. 

Ulterior, după sesizarea evenimentului rutier elevul a fost transportat la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, pentru evaluare, stabilindu-se că are doar o contuzie ușoară genunchi drept și nu rămâne internat.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.       Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.


Intră acum și în grupul de