Mai multe transporturi ilegale de lemn au fost depistate de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni continuă să acționeze pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, iar sâmbătă au identificat trei asemenea situații.

Astfel, sâmbătă la orele 10.45, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Mălini acționa pe linie silvică pe raza DN2E,  la ieșire din localitatea Sasca Nouă, a oprit pentru control o autoutilitară „Iveco” ce era condusă de un bărbat din comuna Mălini.

Acesta transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Fălticeni în vederea confiscării materialului lemnos.

În urma inventarierii cantității de material lemnos a rezultat cantitatea de 3,169 mc cherestea tivită rășinoase în valoare  de 2.931 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru transportul cantității de material lemnos fără documente de proveniență, iar materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Tot sâmbătă, la ora 14:45, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, desfășurând activități de prevenire și combatere a transportului ilicit de material lemnos s-au deplasat spre Capu Câmpului pe DJ177C, unde au oprit o autoutilitară Man condusă de un bărbat din Valea Moldovei.

Șoferul a recunoscut că nu are documente de proveniență a materialului lemnos.

Transportul a fost dus la Cantonul Silvic Podu Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, unde în urma inventarierii a reieșit faptul că acesta transporta cantitatea de 4,47mc buștean gater rășinoase specia molid și 1,62 mc buștean gater rășinoase specia brad, rezultând în total cantitatea de 6,09 mc.

Șoferul a fost amendat cu 4.000 lei, iar cantitatea de 6,09 mc a reținută și dată în custodie Cantonului Silvic Podu Izvor.

Totodată, s-a procedat la sancționarea contravențională  a proprietarului autoutilitarei și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor.

Tot sâmbătă, la ora 14:55, în timp ce patrula  din cadrul Poliției Comunale Șcheia efectua serviciul în baza planului propriu de acțiune în domeniul silvic au procedat la oprirea unei autoutilitare Mercedes-Benz pe DN17 pe raza localității Trei Movile.

După ce și-au declinat calitatea, lucrătorii de poliție au solicitat conducătorului auto să înmâneze documentele personale și ale autoturismului în vederea efectuării controlului.

Cu ocazia legitimării s-a constat faptul că la volanul autoutilitarei marca Mercedes-Benz se afla un bărbat din Botoșani care a înmânat actele autovehiculului care transporta cherestea, grinzi și dulapi din lemn.

Având în vedere aceste aspecte s-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu figura cu aviz de însoțire a materialului lemnos, iar la întrebarea organelor de poliție, conducătorul autoutilitarei a declarat verbal că nu are deoarece aviz de însoțire deoarece nu cunoștea obligativitatea existenței acestuia.

Transportul a fost condus la sediul Cantonului Silvic Mihoveni unde în prezența pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți s-a procedat la inventarierea și confiscarea unui număr de 204 bucăți de cherestea din specia rășinoase, 25 bucăți de grinzi rășinoase și 50 de bucăți de dulapi din specia rășinoase, toate în cuantum de 4,418 mc.

 Șoferul a fost sancționat contravențional, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie pădurarului aflat la Cantonul Silvic Mihoveni din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți.


Intră acum și în grupul de