Două microbuze ucrainene, indisponibilizate în PTF Siret după ce polițiștii de frontieră au găsit ascunse țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu privire la doi șoferi, un bărbat și o femeie, care au fost depistați în PTF Siret, în timp ce încercau să introducă în Romania, cu ajutorul a două microbuze, țigări peste limita legală.

Potrivit STPF Suceava, duminică, 23 aprilie a.c., la ora 17.10, în P.T.F. Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 40 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiștii de frontieră și lucrători vamali a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, s-au descoperit ascunse, după bancheta din spate a microbuzului cantitatea de 1.000 pachete de țigări netimbrate, în valoare de 1.750 lei.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere, autoritățile de control au descoperit într-un spatiu special amenajat în plafonul unui microbuz cantitatea de 1.290 pachete de țigări  fără timbru, în valoare de 2.258 lei. 

Microbuzul, marca Mercedes-Benz înmatriculat în Ucraina, era condus de un bărbat cu dublă cetățenie română și ucraineană, în vârstă de 38 de ani.

Întreaga cantitate de țigări, dar și microbuzele în valoare totală de 49.500 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit persoanelor în cauză dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.


Intră acum și în grupul de