„Cumparatorii” de cupoane de pensii au furat bani din casa unei batrane


Intră acum și în grupul de

Naivitatea unei bătrâne din Gemenea a costat-o 1800 lei şi 120 euro. L. Elvira, de 78 ani, din satul Gemenea, comuna Stulpicani, se afla la domiciliu împreună cu vecinul ei, S. Dumitru, moment în care la locuinţa sa au venit doi bărbaţii şi o femeie, care au întrebat-o dacă are cupoane de pensie fiind interesaţi să le cumpere. Bătrâna le-a arătat acestora cupoanele de pensie şi după ce s-au înţeles la preţ, aceştia i-au solicitat rest 50 lei de la suma de 200 lei, moment în care bătrâna s-a dus în sufragerie unde ţinea banii.

Între timp cei trei au renunţat la efectuarea tranzacţiei pe motiv că, cupoanele sunt vechi şi nu le pot valorifica, cerându-le lui L. Elvira şi S. Dumitru să-i însoţească până la maşină pentru a se consulta cu o altă persoană ce-i însoţea. În acel moment femeia a motivat că doreşte să meargă la toaletă, restul persoanelor deplasându-se la autoturism.

La întoarcere în casă, bătrâna a constatat că din sufragerie, de sub o măsuţă i-a fost sustrasă suma de 1800 lei şi 120 euro.

Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.

IPJ Suceava recomandă tuturor persoanelor să nu primească în locuinţă persoane necunoscute, care sub diferite pretexte -vânzări, schimburi sau cerşetorie, pot încerca să le sustragă bunuri sau valori.


Intră acum și în grupul de