Șofer oprit în trafic pentru că-i cădeau bucăți de lemn din camion pe DN 17 A, depistat că transporta ilegal materialul lemnos


Intră acum și în grupul de

Un șofer a fost oprit, vineri după amiaza, pe DN 17 A în Sadova de polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta care au constatat că din autoutilitară cad bucăți de lemn punându-se în pericol ceilalți participanți la trafic.

Șoferul, un bărbat de 39 de ani, a transportat cu autoutilitara marca Iveco pe DN 17 A din comuna Sadova, resturi materiale lemnos esență rășinoase pentru care nu a putut prezenta pentru control documentele specifice de transport.

De asemenea, întrucât încărcătura nu era asigurată corespunzător, parte din materialul lemnos a căzut pe carosabil, punând în pericol ceilalți participanți la trafic.

Urmare a celor constatate s-a procedat la interogarea aplicațiilor  SUMAL INSPECTORUL PĂDURII și SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru materialul lemnos transportat nu există aviz de însoțire.

În continuare, autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos transportat a fost inventariat, rezultând cantitatea de 1,08 m.c. deșeuri material lemnos esență rășinoase și un prejudiciu de 167 lei. Totodată, aceeași cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată în custodia personalului silvic din cadrul O.S. Pojorâta.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu două amenzi în valoare totală de 1.870 de lei.


Intră acum și în grupul de