Un adolescent din Pătrăuți a ajuns în arest după ce a condus o mașină. El a fost urmărit de polițiști și prins după ce s-a proptit cu mașina într-un gard


Intră acum și în grupul de

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Pătrăuți a ajuns joi în Arestul Poliției Județene Suceava după ce a condus un autoturism și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

Potrivit anchetei polițiștilor, joi la ora 13:15, un echipaj de poliție din cadrul SPR 5 Dărmănești care  efectua serviciul de patrulare pe DJ 208V Pătrăuți, pe raza satului Pătrăuți, a efectuat semnalele regulamentare de oprire acustice și luminoase  a unui autoturism Ford, dar conducătorul auto nu a oprit și s-a deplasat în continuare pe DC neclasificat înspre zona denumită popular „pârâul Pătrăuceanca”.

Polițiștii au urmărit autovehiculul pe drumul comunal neclasificat, moment în care conducătorul auto a acroșat partea stângă a unui autovehicul Dacia Logan care se afla staționat regulamentar pe partea dreaptă a părții carosabile.

Autoturismul urmărit și-a continuat deplasarea aproximativ 400 metri, iar într-o curbă la stânga, din cauza drumului acoperit cu pietriș, a pierdut controlul vehiculului, izbindu-se frontal cu un gard din lemn.

Conducătorul auto a coborât din autoturism și a fugit înspre pârâul Pătrăuceanca, fiind urmărit de către polițiști, dar imediat ce a traversat apa, conducătorul autoturismului a fost ajuns și încătușat.

Cu ocazia legitimării, s-a stabilit faptul că acesta este un tânăr de 17 ani din  Pătrăuți care nu are permis de conducere , iar auturismul Ford pe care l-a condus nu figurează ca fiind înmatriculat în România, iar după numărul de înmatriculare, figurează ca fiind atribuit autoturismului marca Nissan. 

În urma administrării probatoriului, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a fost confirmată ordonanța organelor judiciare de continuare a urmăririi penale față de suspect, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și s-a dispus măsura reținerii suspectului, pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în CRAP al I.P.J. Suceava, urmând ca la data de 05.05.2023 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.


Intră acum și în grupul de