Poliția Suceava a confiscat un transport ilegal de lemn în Marginea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea au oprit pentru control, joi seara, o autoutilitară marca Mercedes Benz Sprinter, care transporta materiale lemnoase pe un drum comunal neclasificat din comuna Marginea.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din comuna Grămești, a fost identificat ca șofer al vehiculului. În urma verificărilor efectuate cu aplicația SUMAL 2.0, s-a constatat că exista un aviz emis pentru mijlocul de transport în cauză.

Însă, în timpul controlului, s-a descoperit că încărcătura de lemn nu corespundea cu cea înregistrată în aplicația SUMAL 2.0, iar șoferul a efectuat transporturi de materiale lemnoase în mod repetat, în intervalul orar 15:57-19:15, fără a avea aviz pentru acea încărcătură.

Autoutilitara a fost condusă la depozitul de inventariere unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii. S-a constatat că în autoutilitară se afla o cantitate de 4,51 metri cubi de lemne foc rășinoase, în valoare de 694 de lei.

Șoferul a fost sancționat conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar cantitatea de 4,51 metri cubi de lemne a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea. Această confiscare face parte dintr-un efort continuu al autorităților de a combate tăierile ilegale de păduri și de a proteja resursele naturale ale țării.


Intră acum și în grupul de