Rezervor cu două tone de motorină, la un pas să ia foc la Milișăuți. Pompierii au reușit să stopeze extinderea unui incendiu izbucnit la un camion


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au reușit, sâmbătă, să limiteze extinderea unui incendiu care a cuprins un cap tractor cu platformă la Milișăuți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un incendiu la un cap tractor în orașul Milișăuți a fost sesizat sâmbătă la ora 12:36.

El a spus că pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii SVSU Milișăuți, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la un cap tractor cu platformă, ce aparține unui agent economic din localitatea Milișăuți.

La sosirea echipajelor de intervenție, autovehiculul ardea generalizat, existând pericolul ca flăcările să se extindă la un rezervor cu 2000 de litri de motorină, la alte două capuri tractor, parcate în apropiere, precum și la două clădiri, respectiv o hală de reparații auto și o casă de locuit.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei de 41 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, după ce și-a revenit, femeia a refuzat transportul la spital.

În incendiu au ars capul tractor, în proporție de 90%, și panoul platformei, cu instalația electrică și cea de aer, aferente. De asemenea, s-a degradat pompa rezervorului cu motorină.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit, produs la un cablu electric defect sau cu izolația deteriorată.

Incendiul a fost lichidat în mai puțin de o oră, iar pompierii au salvat rezervorul cu 2000 de litri de motorină, cele două capuri tractor și clădirile învecinate.


Intră acum și în grupul de