Doi hoți de arbori din Dumbrăveni, reținuți în arestul Poliției Județene Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați din Dumbrăveni au fost reținuți, luni, în arestul Poliției Județene Suceava fiind cercetați pentru furt de arbori.

Potrivit anchetei, în data de 24 aprilie, Ocolul Silvic Adâncata a reclamat Poliției că în 22 aprilie doi bărbați din Dumbrăveni au furat opt arbori din specia salcâm din perimetrul  Zăvoaiele Siretului, aflat în administrarea Ocolului Silvic Adâncata.  Prin comiterea faptei a fost creat un prejudiciu de 1317 lei.      

În urma activităților investigativ-operative și de cercetare desfășurate în cursul zilei de luni, 8 mai,  au fost puse în executare două mandate de percheziții domiciliară la locuințele celor doi. Cu această ocazie au fost găsite probe de interes operativ pentru documentarea activității infracționale a celor doi suspecți.

În urma probatoriului administrat, față de cei doi s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de  ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate și o infracțiune de  furtul de puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi ori scoşi din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire.

Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și  Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.      


Intră acum și în grupul de