Șofer plasat sub control judiciar de procurorii din Fălticeni pentru că a condus beat la volan cu peste 100 de km/h în municipiul Fălticeni


Intră acum și în grupul de
FOTO: bzi.ro

Parchetul Judecătoriei Fălticeni a anunțat, miercuri, că a dispus plasarea sub control judiciar a unui bărbat care a circulat băut și cu peste 100 de km/h în municipiul Fălticeni.

Potrivit anchetei, duminică, la orele 12:48, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Fălticeni care desfășurau activități de control al traficului rutier pe strada Sucevei din Fălticeni, au oprit pentru control autoturismul marca Skoda, care a fost depistat circulând cu viteza de 103 km/h, într-o zonă cu limită de viteză de 50 km/h. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică,  a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Fălticeni unde i-au fost  recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.   

În cursul zilei de miercuri un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de șofer care a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Ancheta a stabilit că în data de 07.05.2023, orele 12:48, având o alcoolemie de 2,67 ‰ (proba I, ora 13:00), respectiv de 2,46 ‰ (proba a II-a, ora 14:00), conform buletinului de analiză  toxicologică emis de către S.M.L. Suceava, a condus un autoturism pe drumurile publice din mediul urban cu o viteză de 103 km/h, fiind sancționat contravențional în acest sens.


Intră acum și în grupul de