Pagube de circa 50.000 de euro în urma incendiului izbucnit la bucătăria restaurantului unui hotel amplasat la ieșirea din Gura Humorului spre Păltinoasa


Intră acum și în grupul de

Incendiul care a izbucnit, miercuri seara, în bucătăria restaurantului unui hotel de la ieșirea din Gura Humorului spre Păltinoasa a provocat pagube de circa 50.000 de euro.

Potrivit anchetei, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul unei extensii a clădirii principale unde funcționau bucătăria hotelului  și o sală de mese. Această extensie a imobilului este construită din lemn, cu acoperiș pe structură din lemn și învelitoare din tablă.

Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul fără a se extinde și la alte bunuri.

Acoperișul din zona unde funcționa bucătăria a ars pe o suprafață de circa 150 mp, iar în urma acțiunii  flăcărilor, dar și a agentului de stingere s-au degradat pereții, finisajele interioare , instalațiile electrice, sanitare și termice precum și echipamentele pentru gătit din bucătărie. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 50.000 de euro conform celor precizate de administratorul societății.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit în bucătărie de la o plită pe gaz aflată în funcțiune. Efectul termic al plitei de gaz s-a propagat către un stâlp din lemn izolat necorespunzător cu rigips și faianță aflat foarte aproape de plita in funcțiune. Efectul termic a dus la aprinderea stâlpului din lemn și apoi incendiul s-a propagat pe acest stâlp până la acoperișul clădirii.


Intră acum și în grupul de