Salariatii Spitalului Judetean Suceava vor primi si in acest an tichete de masa


Intră acum și în grupul de

Deşi nu toţi angajaţii „au nevoie” de tichete de masă, şi în acest an salariaţii Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava vor primi tichete de masă. Managerul unităţii spitaliceşti judeţene, Vasile Rîmbu, a precizat că pentru acordarea acestor tichete de masă este necesară o sumă lunară de 150.000- 200.000 lei. „Nu toţi angajaţii spitalului au nevoie de aceste tichete, dar există şi personal angajat care într-adevăr are nevoie de tichetele acestea”, a spus Vasile Rîmbu.

Pe de altă parte, cadrele medico-sanitare sunt revoltate de hotărârea Ministerului Sănătăţii de a reduce drastic finanţarea unităţilor medicale aflate în subordinea autorităţilor locale şi judeţene.

De altfel, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a anunţat că pentru primul trimestru al acestui an finanţarea este mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Bugetul pentru servicii medicale şi medicamente alocat pentru trimestrul I este în valoare totală de 67.044.000 lei şi reprezintă 96,77% din media trimestrială a anului 2010”, a precizat preşedintele director general al CAS Suceava, ec. Victor Cristi Bleorţu.


Intră acum și în grupul de