Dosar penal și amendă de 4500 de lei pentru un șofer băut, cu permisul suspendat, la volanul unei mașini fără ITP și asigurare valabile


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Hordoniceni este cercetat penal și a fost amendat cu 4.495 de lei pentru mai multe abateri rutiere.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică după amiaza, lucrători din cadrul SPR 7 Mălini aflându-se de serviciu pe raza satului Rotopănești din comuna Horodniceni, pe D.J. 209A, au oprit pentru control un autoturism VW Golf, care circula din direcția Mihăiești  către Rotopănești, fiind condus de un bărbat de 49 de ani din comuna Horodniceni.

Cu ocazia controlului conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilest rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea a fost verificat în bazele de date ale poliției constatându-se că are permisul suspendat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i s-au prelevat  două probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

Totodată s-a constatat faptul că autoturismul VW Golf nu are poliță de asigurare obligatorie, iar ITP-ul este expirat din data de 09.12.2022 fapt pentru care conducătorul auto a fost sancționat cu suma de 4495 lei și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de