Detaliile accidentului de la Gura Humorului: Șoferul a virat spre groapa de gunoi fără să se asigure corespunzător, fiind surprins de trenul Suceava-Ilva Mică


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 22 de ani din comuna Fundu Moldovei a fost rănit, vineri dimineața, într-un accident produs la o trecere la nivel cu calea ferată din Gura Humorului.

Potrivit anchetei polițiștilor, vineri dimineața în jurul orei 06:20, un tânăr de 22 de ani din comuna Fundu Moldovei, în timp ce conducea o autoutilitară Renault Kangoo pe D.N. 17 în afara localităţii Gura Humorului către Suceava, a efectuat un viraj la dreapta spre groapa de gunoi.

El nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicatorul STOP și indicatorul trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră, fiind surprins și acroșat de trenul de călători Regio Suceava-Ilva Mică, ce circula din direcția Suceava către Gura Humorului, autoturismul fiind proiectat în partea dreaptă a trenului.

În urma impactului a rezultat rănirea șoferului care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „Traumatism umăr stâng prin accident rutier.

Conducătorul locomotivei a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul autotutilitarei a fost testat cu aparatul etilometru, marca Drager, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și cu acordul său i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto  care nu s-a asigurat curespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată CFR, prevăzută cu indicatorul STOP și indicatorul trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră.


Intră acum și în grupul de