Tânăr pe motocicletă prins cu 162 km/h în Gura Humorului, având 112 km/h în plus față de viteza admisă


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani din Siret este cercetat penal pentru infracțiuni la regimul rutier.

Tânărul a fost depistat cu aparatul radar de un echipaj de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului care acționa pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul de viteză pe str. Mănăstirea Humorului.

Polițiștii au constatat că din direcția centrul orașului către comuna Mănăstirea Humorului circulă o motocicletă de culoare roșie cu viteza de 162 km/h (+112 km/h).

S-a procedat la oprirea motociclistului, un tânăr de 18 ani din Siret.

Acesta a prezentat pentru control permisul de conducere categoria AM, A1 precizând că nu are cerificatul de înmatriculare asupra sa.

S-a procedat la verificare în bazele de date ale Poliției Române a motociclete Honda, constatându-se faptul că are o capacitate cilindrică de 599 cmc, iar cu categoria A1 pe care o posedă conducătorul moto poate conduce motocicluri cu o capacitate cilindrică de până la 125 cmc.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu un permis de conducere care  este necorespunzător categoriei din care face partea vehiculul condus”.


Intră acum și în grupul de