Patru bicicliști au fost răniți în accidente produse în Vatra Dornei și zona Fălticeni. Trei dintre ei erau băuți


Intră acum și în grupul de

Mai multe accidente rutiere în care au fost implicați bicicliști s-au produs marți pe raza județului Suceava.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii din Vatra Dornei au fost sesizați, marți de către C.P.U. din cadrul Spitalului municipal Vatra Dornei în legătură cu un accident în care a fost implicat un biciclist.

Potrivit primelor cercetări efectuate de echipa operativă, în jurul orei 11:37, un autoturism marca BMW condus de o tânără de 21 de ani, se deplasa pe strada Dornelor din municipiul Vatra Dornei. La intersecția cu strada Luceafărului, șoferița a acroșat un biciclist în vârstă de 43 de ani, care traversa neregulamentar strada pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător. Biciclistul a suferit răni ușoare în urma accidentului.

Șoferița a fost testată cu aparatul etilometru, iar rezultatul a fost negativ în ceea ce privește consumul de alcool. Biciclistul, în schimb, avea o valoare de 1,64 mg/L alcool pur în aerul expirat. Au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În urma acestui incident, poliția a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot pe data de 13 iunie 2023, în jurul orei 13:40, o femeie în vârstă de 64 de ani, din municipiul Fălticeni, a suferit un accident pe o alee secundară pe care era pietriș, care aparține de strada Slt. Grigoraș din Fălticeni. Biciclista a căzut pe partea carosabilă și s-a autoaccidentat. Din cauza stării de sănătate, aceasta nu a putut fi testată cu aparatul etilometru. Ea urmează să fie transferată la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru investigații suplimentare. Autoritățile au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În același context, în jurul orelor 15:40, un bărbat de 43 de ani, din municipiul Fălticeni, a căzut de pe bicicletă pe strada Republicii, tot în Fălticeni. Biciclistul se deplasa sub influența băuturilor alcoolice, iar rezultatul testului cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bicilistul a suferit o contuzie la piramida nazală și escoriații faciale și a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru investigații suplimentare. Acesta a fost sancționat contravențional conform Ordonanței de Urgență 195/2002 cu o amendă în valoare de 1.160 lei.

Într-un alt incident, în jurul orelor 16:30, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Rădășeni, județul Suceava, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă în intersecția dintre DJ 209M și strada Ion Lovinescu din  Rădășeni. Biciclistul se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar rezultatul testului cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a suferit contuzii și escoriații faciale și a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni, însă nu a rămas internat. Biciclistul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu o amendă în valoare de 870 lei.

Aceste incidente rutiere au adus în prim-plan problema siguranței rutiere pentru bicicliști și necesitatea respectării regulilor de circulație, dar și a evitării consumului de alcool înainte de a conduce. Poliția continuă cercetările în toate aceste cazuri pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-au produs accidentele și pentru a lua măsurile legale necesare.


Intră acum și în grupul de