Start pentru inscrieri la cea de-a doua editie a Scolii de Vara „Educatia Merita”


Intră acum și în grupul de

Profesorii din satele sucevene au posibilitatea, ca pe parcursul a două luni, să se înscrie la cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară – „Educaţia Merită”. Astfel, în perioada 28 februarie – 28 aprilie, profesorii din ciclul gimnazial şi liceal care doresc să participe la cursurile de formare continuă ce vor fi organizate în această vară, sunt invitaţi să completeze formularul online aflat de pagina web a proiectului: https://formular.scoaladevara.eu/

În urma evaluării candidaturilor, 42 de profesori titulari din 7 şcoli vor lua parte la cursurile Şcolii de Vară „Educaţia Merită”, în perioada 3-10 iulie 2011. Cursurile vor fi transmise online, în timp real, cu posibilitatea vizitatorilor site-ului de a adresa întrebări formatorilor.

Agenda de anul acesta va cuprinde următoarele module: Tehnici moderne de predare/învăţare, Utilizarea noilor tehnologii în educaţie, Comunicare, Leadership educational. Cunoştinţele teoretice vor fi aplicate în cadrul următoarelor workshop-uri: Elemente de psihologie şcolară, Implicarea părinţilor şi comunităţii în proiectele şcolii, Sistemul educaţional finlandez şi Educaţia pentru democraţie.

În privinţa criteriilor de eligibilitate pentru participarea la Şcoala de Vara acestea sunt: posibilitate înscrierii în proiect a profesorilor titulari din şcoli gimnaziale şi licee/grupuri şcolare/şcoli de arte şi meserii cu excepţia celor care predau discipline sportive din comunităţile din mediul rural incluse în proiectul „Economie Bazată pe Cunoaştere” şi care nu au participat anterior la Şcoala de vară „Educaţia merită!”; fiecare şcoală va candida cu o echipă formată din 6 profesori titulari; profesorii titulari care în ultimii 3 ani au predat în mediul rural şi care în anul şcolar 2011 – 2012 vor lucra tot la unitatea de învăţământ pentru care completează formularul de înscriere.

Mai multe informaţii despre istoricul proiectului şi detalii despre înscrieri pot fi accesate pe pagina web a proiectului: www.scoaladevara.eu. Şcoala de Vară „Educaţia Merită” este acreditată CNFP cu 12 credite profesionale transferabile.


Intră acum și în grupul de