Șofer beat reținut în arest după ce a provocat o tamponare la Putna


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost reținut în Arestul Poliției Județene Suceava după ce a condus băut și a provocat o tamponare în Putna, iar apoi a refuzat să fie testat cu alcooltestul sau să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au fost sesizat sâmbătă la ora 20:55, prin 112 că pe raza comunei Putna a avut loc o tamponare, iar un șofer este băut.

Apelantul a precizat polițiștilor care au ajuns la fața locului că în timp ce se deplasa conducând autoturismul  Dacia a fost tamponat din spate de un șofer a unui autoturism Volkswagen Golf, indicând ca șofer pe Ilie S..

Șoferul indicat se afla vizibil sub influența băuturilor alcoolice întrucât emana puternic halenă alcoolică, era dezorientat în mișcări și incoerent în vorbire și a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest.

Polițiștii l-au transportat pe șoferul băut la Spitalul Municipal Rădăuți, unde s-a dispus pe bază de ordonanță recoltarea de mostre biologice, dar acesta a refuzat în prezența personalului medical  să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei sau să-i fie efectuat examenul clinic, după ce în prealabil i s-a adus la cunoștință că „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” este infracțiune.

Ca urmare a administrării probatoriului, prin ordonanța organului de cercetare a poliției judiciare din data de 18.06.2023 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. 

Față de acesta s-a dispus măsura reținerii preventive  pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava – C.R.A.P.


Intră acum și în grupul de