„Copilaria e mai frumoasa in siguranta!”

Consumatorii casnici, părinţi şi copii deopotrivă, au fost invitaţi de către E.ON Energie România să stabilească un „Top al siguranţei” în domeniul gazelor naturale şi al energiei electrice, la concurs participând aproximativ 13.650 de consumatori, un număr de 2.100 câştigând premii. Miercuri, E.ON Energie România a finalizat concursul on-line „Copilăria e mai frumoasă în siguranţă!”, proiect prin care s-a urmărit promovarea regulilor de siguranţă în utilizarea gazelor naturale şi energiei electrice în vederea prevenirii posibilelor accidente, în special în rândul copiilor, accidente cauzate de neatenţie sau jocul nesupravegheat în apropierea aparatelor alimentate cu gaze naturale sau a stâlpilor de energie electrică.

Concursul on-line s-a desfăşurat în perioada 15 noiembrie 2010-15 februarie a.c., consumatorii casnici de gaze naturale şi energie electrică fiind invitaţi să stabilească prin intermediul aplicaţiei de concurs, disponibilă pe site-ul www.eon-energie-romania.ro, un „Top al siguranţei” ierarhizând astfel 10 reguli de aur ale utilizării energiei în condiţii de siguranţă.

Câştigătorii concursului au fost desemnaţi printr-o tragere la sorţi care a avut loc miercuri, 16 februarie a.c., la sediul companiei. În urma extragerii, dintre cei aproape 13.650 de participanţi, 100 au primit premii constând în biciclete şi, totodată, primii 2.000 de participanţi înscrişi la concurs au fost recompensaţi cu seturi de rechizite. Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la aproximativ 70.000 de lei.

Utilizarea corectă a instalaţiilor de gaze naturale şi a echipamentelor electrice reprezintă o condiţie esenţială pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, ce pot avea implicaţii majore asupra consumatorilor de energie şi a familiilor acestora.

„Topul siguranţei”: – Nu lăsaţi copiii să se joace în jurul stâlpilor electrici sau să se urce pe aceştia! – Asiguraţi curăţarea coşurilor de fum de două ori pe an!
-Nu atingeţi firele electrice căzute la pământ! – Nu interveniţi cu obiecte metalice în priză sau în aparatele electrocasnice!
-Ţineţi aparatele electrice departe de apă! – Dacă simţiţi miros de gaz nu deschideţi întrerupătorul! – Nu conectaţi aparatele la prize sau prelungitoare improvizate! – Nu atingeţi prizele cu mâinile umede! – Efectuaţi la timp verificarea şi revizia instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale! – Nu lăsaţi focul nesupravegheat!

Departamentul Comunicare şi Relaţii Publice E.ON România precizează că indiferent de ordinea stabilită prin intermediul acestei aplicaţii, „Topul siguranţei” indicat de participanţi a fost considerat corect. După stabilirea acestui top şi completarea unui formular de înscriere, participantul a fost automat înregistrat pentru tragerea la sorţi.

loading...