Dosar penal după ce angajații distribuitorului de energie electrică au vrut să monteze un panou electric pe fațada unui bloc de locuințe din Suceava


Intră acum și în grupul de

ACTUALIZARE:

Compania de distribuție a energiei electrice a transmis că în acest caz lucrările se realizează pentru alimentarea cu energie electrică a unui nou consumator.

Acestea pot fi separate în două componente: înlocuirea firidei și instalația de racordare la noul consumator.

În ceea ce privește înlocuirea firidei existente cu una care să permită racordarea noului consumator, lucrarea este executată de distribuitor cu acceptul locatarilor

În ceea ce privește instalația de racordare pentru noul consumator nemulțumirea locatarilor a pornit de la aceste lucrări deoarece executantul nu a obținut avizele și acordurile necesare, inclusiv cel al Asociației de proprietari.

Știrea inițială:

Polițiștii suceveni au fost sesizați, miercuri dimineața, prin 112, că mai mulți angajați ai companiei de distribuție a energiei electrice efectuează lucrări specifice de montare a unui panou electric pe proprietatea sa, respectiv pe  fațada blocului 3A, situat pe str. Mărășești.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că după această sesizare angajații respectivi au sistat lucrările. Ei  au prezentat un aviz tehnic de racordare pentru locul de consum în vederea efectuării de lucrări specifice la adresa respectivă.

Totodată, s-a constatat că pe fațada blocului în cauză au fost provocate distrugeri, respectiv au căzut bucăți din tencuiala decorativă și au fost efectuate patru găuri în perete pentru susținerea panoului electric.

Președintele asociației de proprietari a precizat că nu există nici o solicitare privind montarea unui panou electric și nici nu a fost primită vreo înștiințare în acest sens din partea companiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere”, consemnându-se poziția procesuală a preşedintelui Asociaţiei de proprietari de a-și rezerva dreptul de a formula plângere, întrucât cauza va fi discutată la nivelul tuturor locatarilor.


Intră acum și în grupul de