Cherestea și bușteni în valoare de peste 6000 lei confiscați de polițiști în urma unui control în trafic. Totodată, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 12.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Mălini au confiscat o cantitate semnificativă de cherestea și bușteni, în valoare totală de peste 6000 de lei.

În urma unui control rutier desfășurat pe strada La Botescu din satul Mălini, o autoutilitară condusă de un bărbat din satul Mălini a fost oprită de către polițiști. S-a descoperit că autoutilitara transporta material lemnos fără a avea documente de proveniență. Echipa de poliție a efectuat verificări suplimentare în aplicația SUMAL și a constatat că autoutilitara în cauză nu avea un aviz de însoțire emis pentru transportul materialului lemnos.

Ulterior, lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Mălini au efectuat o inventariere a cantității de material lemnos confiscat, stabilind că acesta consta în 9,06 metri cubi de lemn rotund, evaluat la suma de 2.627 lei.

În conformitate cu prevederile Legii 171/2010, șoferul autoutilitarei a fost sancționat cu o amendă în valoare de 6.000 lei pentru transportul ilegal al materialului lemnos fără documente de proveniență. De asemenea, materialul lemnos confiscat a fost încredințat în custodia Ocolului Silvic Mălini.

La data de 21 iunie 2023, în jurul orei 15:55, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au efectuat un alt control în trafic, pe strada Cuza Vodă. Două autoutilitare încărcate cu cherestea de rășinoase specia molid au fost oprite pentru verificare.

În urma controlului, s-a constatat că prima autoutilitară era condusă de un bărbat de 46 de ani, din satul Ciprian Porumbescu, care transporta 1,94 metri cubi de cherestea fără a deține documente specifice de transport. Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat conform Legii 171/2010, iar cantitatea de cherestea confiscată, evaluată la suma de 1.794 lei, a fost preluată de Ocolul Silvic Adâncata.

De asemenea, a doua autoutilitară, condusă de un bărbat de 37 de ani din comuna Valea Moldovei, transporta o cantitate de cherestea mai mare decât era specificată în avizul de însoțire prezentat. Diferența de 1,00 metri cubi de cherestea de rășinoase, evaluată la suma de 925 lei, a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Adâncata.

Astfel, cantitatea totală a materialului lemnos confiscat în aceste două cazuri este de 2,94 metri cubi, iar valoarea totală se ridică la 2.719 lei.

Într-un alt incident, la data de 21 iunie 2023, în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, desfășurând activități pe linie silvică în comuna Putna, au oprit pentru control o autoutilitară care transporta lemn foc fag pe DN 2 H. Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 50 de ani din comuna Putna, nu avea documente specifice de transport pentru cantitatea de 2.65 metri cubi de lemn foc fag.

Autoutilitara și lemnul foc confiscat, evaluat la suma de 625 lei, au fost predate în custodia Ocolului Silvic Putna. De asemenea, firma emitentă a avizului electronic prezentat pentru control a primit o sancțiune în valoare de 3.000 lei pentru neregulile constatate în procesul de înregistrare a materialului lemnos transportat.


Intră acum și în grupul de