Conducerile scolilor sucevene vor suferi modificari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerile unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ vor suferi modificări la nivelul Consiliilor de Administraţie până la finele anului şcolar în curs.

Conform declaraţiilor oferite de primarul oraşului Suceava, Ion Lungu, Consiliile vor fi alcătuite din nouă persoane şi nu cinci ca până acum, urmând ca doar 4 membri să fie din cadrul şcolii.

Unii directori de şcoli consideră că acest lucru nu ar fi unul benefic pentru unitatea educaţională, dar edilul şef se arată încrezător în noua formulă.

“Noua componenţă ca Consiliilor de Administraţie va fi formată din patru cadre didactice, un reprezentant al primarului, doi ai executivului local şi doi ai părinţilor. Cumva cei din afara şcolii au majoritatea şi fac un apel la comitetele de părinţi să desemneze persoane cu responsabilitate civică interesate în dezvoltarea unităţilor de învăţământ nu să facem un lucru formal din acest lucru”, a adăugat Ion Lungu.

Modificarea privind Consiliile de Administraţie vine ca urmare a intrării în vigoare a Legii 1/2011, Legea Educaţiei Naţionale.


Intră acum și în grupul de